lån

Sådan bliver du klar til studiestart

At starte på et nyt studie er både spændende, men det kan også føles lidt skræmmende. Her er et par gode råd, som du kan tænke over inden din studiestart.

Hav udstyret i orden

Der er mange, der undervurderer, hvad det koster at starte på en uddannelse, fordi selve uddannelsen jo er gratis. Men der vil altid være bøger, der skal betales, og det kan godt blive en udfordring, hvis du ikke er forberedt på det. Derudover er det vigtigt at sørge for at have en god computer, da du nok ikke kommer udenom, at der er mange opgaver, som skal skrives. Hvis økonomien strammer, kan du overveje at læse lidt om kviklån studerende.

Hvor skal du bo?

For rigtig mange hænger studiestart også sammen med at flytte – måske endda for første gang. I de store byer er det ikke altid nemt at finde en bolig, og det er derfor en god idé at starte boligjagten i god tid. Der er mange forskellige ventelister, man kan skrive sig op på, og det kan man sagtens gøre mange måneder i forvejen. Derudover er det også værd at overveje hvilken boligtype, der vil passe bedst til dine behov. For eksempel kan et kollektiv eller et kollegieværelse være en god idé til dig, der er socialt anlagt, og samtidig er det oftest en billigere løsning end en lejlighed.

Læg et budget

Sørg for at få lagt et budget, som du kan gå efter, når du starter på dit studie. Det gør det meget nemmere at holde styr på din økonomi, så du ikke lige pludselig står uden penge til mad eller husleje. Hvis du allerede ved, at økonomien kommer til at stramme, kan du overveje at søge om hjælp. Læs for eksempel mere på compareloans.dkkassekredit-uden-sikkerhed.