Diverse

Kend dine rettigheder: Love og autisme

Hvis du eller dit barn har autisme, er nogle af de mest basale ting du kan studere og lære dine rettigheder. Alle amerikanske borgere er beskyttet i henhold til forfatningen, og der er særlige love, der er blevet vedtaget for at beskytte personer med autisme og andre handicaps. Ved at kende de love, der beskytter du eller din autistiske kære, kan du leve i en verden, der giver bedre muligheder for alle, uanset ikke kun handicap, men også race, køn og etnicitet. Dette er blot det første skridt til at skabe et mere tolerant verden i almindelighed.

Den første lov, som du skal stifte bekendtskab er I.D.E.A., eller personer med handicap Education Act. I.D.E.A. dækker børn i alderen 3-21 og giver autistiske børn med særlige pædagogiske programmer de har brug for. I.D.E.A. giver forældre ret til at blive involveret med uddannelse beslutninger vedrørende deres barn, lavet af skolen. Dit barn først skal vurderes for at kvalificere sig under I.D.E.A., og dette gøres bedst ved en privat professional. I sidste ende har dit barn ret ved lov til at modtage en gratis offentlig uddannelse, der er passende for hans eller hendes færdighedsniveau. Hvis din offentlige skole har ingen sådanne program, er de forpligtet til at finde en, eller Opret en ingen omkostninger for dig.

Også blive fortrolig med og vidende om den amerikanske Disabilities Act. Under denne lov, er forskelsbehandling på grund af handicap forbudt i arbejdsstyrken, samt med staten og lokale myndigheder, offentlige accommodations, USA ‘s kongres, offentlig transport og telekommunikation. For eksempel, hvis du er autistisk, men har evnerne til at gøre en bestemt opgave, kan ikke du nægtet jobbet på grund af din autisme.

Andre love giver rettigheder for mennesker med autisme, således at de forfatningsmæssigt lig med andre. En sådan lov siger, at mennesker med autisme har stemmeret, og accommodations skal gøres, så det er muligt. En anden siger, at autistiske personer ikke kan nægtes boliger baseret på handicap. Andre giver lige rettigheder i alle andre aspekter af livet, og disse skal især undersøges, hvis din elskede med autisme er i et sundhedsvæsen institution. Ved at kende loven og hvordan det gælder for dig selv eller andre med autisme, kan du være sikker på, at retfærdighed er stadfæstet. Hvis du har spørgsmål, bør lokal lovgivning embedsmænd være klar og villig til at svare dig eller give dig materiale til at besvare dine egne spørgsmål. Husk at ukendskab til loven ikke er en gyldig undskyldning for nogen, så være en fortaler for dig selv eller andre med autisme til at forhindre mishandling.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.