Diverse

Den nye bølge af fotografering: Stock billeder og udskrifter

Digital fotografering har åbnet op for fotografering i hidtil usete måder. En fotograf har i dag, ikke længere har adgang til eller en troldmand i mørkekammer. I stedet, han eller hun skal beherske realm af digitale billeder og computer foto manipulation. Fordi dagens billeder er allerede i digital format, det gør det, meget lettere at uploade og sende dem. Dette har ført til et stigende antal arkivbilleder sites og har tilladt dem, der har brug for tjenester af en fotograf – enten som udgivere eller forbrugerne – at have flere valgmuligheder end nogensinde før.

Hvad er Stock Photography?

Forestil dig et øjeblik, at du udgiver et rejsemagasin, nyhedsbrev eller hjemmeside. Du kører en historie på rejse i Europa, og du har brug for fotografering til at ledsage historien. Én måde at opnå disse billeder er at sende et personale fotograf til Europa for at få Europa skud du har brug for. En anden måde er at ansætte en freelance fotograf baseret i Europa at gå ud og tage Europa skud du ønsker. Hver af disse muligheder er utrolig dyrt. Den tredje metode er at købe arkivbilleder. Disse er billeder der en fotograf allerede har, og som er tilgængelige for dig at udskrive.

Fordele ved arkivbilleder

Den primære fordel ved arkivbilleder er, at du kan få Europas skud du har brug for til en brøkdel af omkostningerne ved hjælp af din egen fotograf eller ansætte en freelance fotograf. Der er to typer af arkivbilleder: royaltyfri og rettigheder forvaltes, eller RM. De fleste arkivbilleder hjemmesider tilbyder både royalty-fri og RM billeder. Royalty-fri billeder er normalt billigere end rettigheder forvaltes billeder, men disse billeder er også mere udbredt. Med andre ord, vil royalty-fri fotos du udgiver også blive offentliggjort af hundreder eller tusinder af andre udgivere.

Rettighedsstyret stock billeder, på den anden side er ikke så stor udbredelse. Gebyr for brug af billedet er typisk baseret på hvorvidt du udelukkende til brug af billedet (hvis så omkostningerne er højere), hvor stor fotoet vil være når den er offentliggjort, og cirkulation af offentliggørelse. For eksempel en 1/4-side Europa skudt på en indvendig side af din rejsemagasin vil koste mindre end hvis du skulle bruge billedet på forsiden af dit magasin. Ligeledes, hvis din magazine har en omsætning på 25.000, billedet vil koste mindre end hvis dit magasin har en omsætning på 1.000.000.

Evnen til at se og straks hente arkivbilleder er en anden stor fordel af bestand billeder. Der er ingen grund til at vente på negativer, positiver, dias eller print; Du kan bare se alle de tilgængelige billeder og downloade dem, du ønsker på hvad opløsning du har brug for. Fordi billederne er digitale, der er ingen forringelse af kvaliteten, som det ofte er tilfældet med duplikeret transparenter, f.eks.

Forbrugerne nyde godt af bestand billeder, også

Fotografering har længe været anerkendt som en kunstart, og mennesker i stigende grad vælger at vise fotografi som kunst i deres hjem. Hvis for eksempel skat du din rejse eventyr til Europa, kan du nemt finde billeder til salg fra fotografer, der sælger bestand billeder. Du kan få høj kvalitet pigment udskrifter, der vil minde dig om denne særlige tur for kommende år.

Bestand billeder er ideelle til både udgivere og forbrugerne, og tilgængeligheden af sådanne billeder er muliggjort af den digitale revolution.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.